Projekti, fondu aktualitātes
23. maijā Lielezera pludmalē notiks projekta "Kustību vasara" radošās dejas nodarbība

Zumba, hip hops, salsa - šīs dejas rada konkrētas asociācijas, viegli papētīt par tām internetā un ir diezgan labi noprotams, kas notiek, piemēram, zumbas nodarbībās. Cits stāsts ir par radošo deju. Iepretim raugās lielas acis, kad tiek piedāvāta radošās dejas nodarbība. Kas ir radošā deja? Kas notiek tās nodarbībās? Kāds no tām labums? Vairāk jautājumu, kā skaidrības.

Tie, kuriem patīk jaunas pieredzes un sevis pētīšana, var tālāk nelasīt un pulcēties 23. maijā plkst. 18.30 pie Lielezera nomas mājas. Tie, kuriem svarīgi saprast un izsvērt savu dalību nodarbībā, var iepazīties ar radošās dejas aprakstu.

Radošā deja ir dejas veids, kas piedāvā iespēju izpaust sevi kustībā. Šajā dejā nav pareizā, vai nepareizā izpildījuma. Nodarbība ir veidota, lai paplašinātu katram pieejamo kustību amplitūdu. Iedvesmu kustībai sniedz uzdevumi, visbiežāk mūzikas pavadībā, pa vienam, pāros vai grupās.

Radošā deja uzlabo fizisko sagatavotību - spēku, līdzsvaru, lokanību, - sociālās prasmes un labklājību, mazinot stresu un ceļot pašapziņu.

Radošā deja ir vērsta, lai attīstītu cilvēku spēju dejot pašiem (ne tikai kopēt citu rādītos soļus). Šis ir iekļaujošs dejas veids, kur vecums vai fiziskā sagatavotība nav būtiska.

Radošo deju pasniegs dejas un somatikas pasniedzēja Madara Garklāva: "Jau no 2014. gada kā nodarbību vadītāja redzu, cik ļoti šis dejas veids mūsdnienu cilvēkiem ir noderīgs. Brīvība, ko cilvēki paši atrod radoši kustoties, it kā pabaro to viņu personības daļu, kurai pietrūkst uzmanības skrienot ikdienas darbos un navigējot pa pienākumu jūru."

Lietus gadījumā pasākumi notiks Limbažu peldbaseina vingrošanas zālē.
Kontaktinformācija: Madara Garklāva, tālrunis 20083586. Informācija par izmaiņām u.c. Kustību vasara Limbažos Facebook lapā.

Pasākumu laikā notiks fotografēšana un dalībnieku reģistrēšana/anketēšana.
"Kustību vasara" ir daļa no Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Limbažu novadā”, Nr. 9.2.4.2/16/I/059.

Dzīvosim veseli Limbažu novadā logo